Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Svilene trepavice za izazovniji izgled

Tijana Milenković 25.4.2018. Komentari

Šminkanje vam svakodnevno oduzima puno vremena i želele biste da imate dugačke, tamne i guste trepavice i bez šminkanja? Onda su svilene trepavice pravi izbor za vas. Bez imalo truda, vaše trepavice mogu biti bujne, duge i uvijene, a uštedećete i na kupovini maskare.

Foto: www.groupon.com

Nadogradnja svilenih trepavica je izuzetno popularna tehnika jer ostavlja utisak prirodnih trepavica. Svilene trepavice predstavljaju nadogradnju (ekstenzije) gornjih trepavica metodom jedan na jedan. Ta metoda podrazumeva da se na svaku prirodnu trepavicu posebnim lepkom nalepi po jedna veštačka. Na taj način trepavice dobijaju na volumenu i dužini. Tokom celog procesa nanošenja ekstenzija, potrebno je da kapci budu zatvoreni, a kozmetičarka pincetom odvaja jednu po jednu trepavicu i na njih lepi ekstenzije, dok vi ležite na leđima. Tako izgleda ceo postupak koji traje 60-120 minuta, u zavisnosti od gustine vaših prirodnih trepavica, a korekcija se radi na dve do četiri nedelje.

Da bi nadogradnja trajala što duže, potrebno je pravilno negovati trepavice. To podrazumeva korišćenje četkice za trepavice koju dobijate nakon tretmana. Svakog jutra treba raščešljati trepavice jer se one tokom noći slepe i zapetljaju usled trenja o jastuk. Osim toga, ne treba koristiti nikakve uljane proizvode i ne bi trebalo kvasiti trepavice, kako se ne bi narušio njihov izgled. Nikako ih ne smete čupati sve dok same ne otpadnu, inače ćete zajedno sa njima iščupati i svoje prirodne trepavice, a maskara se takođe ne preporučuje, mada vam svakako neće ni biti potrebna. Ako ne budete dobro negovali svilene trepavice, mogu vam se pojaviti i razne infekcije ili vam trepavice mogu otpasti brže nego što bi trebalo.

trepavice

Foto: Nadogradnja svilenih trepavica

Takođe, potrebno je da ekstenzije radite kod kozmetičarke koja je provereno dobra u tome jer se razni neželjeni efekti mogu javiti i usled nekvalitetno odrađene nadogradnje. Sve to je jako bitno jer postoji opasnost da će vaše prirodne trepavice zbog nečijeg neznanja ili nehigijene zauvek prestati da rastu. Međutim, uz dobru proveru i negovanje koje ne zahteva veliki trud, niti puno vremena, vaše oči biće naglašene i izazovne, a uz to ćete sačuvati i prirodan izgled. Cena tretmana varira od salona do salona, a kreće se od 3.000 do 6.000 dinara, dok su korekcije upola jeftinije.

svilene trepavice,nadogradnja,ekstenzije,negovanje,prirodan izgled,moda,moda i stil,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.