Draping — novi način konturisanja

Tijana Milenković 2018.
Komentari

Konturisanje je tehnika koja postoji već nekoliko godina, ali sada na scenu stupa novi trend koji je i 70-tih godina prošlog veka bio veoma aktuelan. Naime, drapiranje (draping) je drugi naziv za sve popularniju tehniku konturisanja rumenilom.

www.popxo.com

Ova tehnika podrazumeva kombinovanje raznih nijansi rumenila, čime se postiže svež i mladalački izgled lica. Rumenilo se nanosi na ista ona mesta na koja se do sada nanosio i bronzer. Ovu tehniku je nekada osmislio Vej Bandi, a sada je ponovo oživeo Mark Džejkobs, a sve veći broj žena prihvata ovakav način šminkanja jer lice izgleda prirodno i odmorno. Osim toga, pruža se mogućnost da se lice vizuelno suzi, kao kada se konturisanje vrši bronzerom, a možete i istaći one delove lica koji vam se najviše dopadaju.

Osim ovog trenda, pojavili su se i mnogi drugi noviteti u šminkanju. Tako će ljubičasti smokey eyes i ljubičasti hajlajter, koji je patentirala Rihanna, definitivno biti najnoviji trend za leto 2018. Taman ruž na usnama, metalik plava senka, žuti ajlajner, zlatna boja i šljokice samo su neki od novih aktuelnosti u svetu šminkanja ove sezone. Uveden je još jedan termin, a to je strobing. Tajna ove tehnike je nanošenje hajlajtera i naglašavanje predela lica gde se prirodno prelama svetlost, kao što su jagodice, nos, linija iznad gornje usne i T-zona. Cilj ove tehnike jeste da, kao i kod drapiranja, lice izgleda mlađe, svežije i prirodnije.

Izvori: mogujatosama.rsgrazia.rsmakeup.rs.

Ključne reči: moda i stil , draping , konturisanje , šminka ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.