Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Zašto žene odustaju od mode?

Anđela Petrović 17.7.2018. Komentari

Da se žene poigravaju sa porukama koje šalju svojim oblačenjem nije tajna. Ipak, zbog obaveza i manjka novčanih sredstava često odustaju.

Foto: www.i.ytimg.com

Da li je normalno da žene žrtvuju deo svog identiteta kako bi sačuvale kućni budžet? Nažalost, postalo je uobičajeno se da se modni identitet gubi zarad posla. Zatim, broj svećica na rođendanskoj torti raste, a žene više nisu sigurne čiji je to lik u ogledalu. Moda postaje nešto čime se bave osobe koje imaju više novca i vremena.

Ipak, i kod mladih inteligentnih devojaka možemo uočiti negativan pristup modi. Naime, devojke, prateći trendove, često postaju površne i neozbiljno pristupaju životu. Tako dolazimo do teorije da pametne žene isključuju svoj modni identitet, a zatim i do površnosti i osuđivanja žene na osnovu izgleda. Iz navedenih argumenata sledi pitanje: Kako ohrabriti devojke i žene da se oslobode predrasuda i stereotipa o modnom stilu? Da bi načinile prvi korak, žene ne bi trebalo da potiskuju nijedan deo svog identiteta. Moda daje prostor za kreativnost i izražavanje sopstvene ličnosti, karaktera i snage. Stil možemo definisati kao vid neverbalne komunikacije. To je jezik kojim svaka žena mora govoriti. Dokazi za ovo jesu promene modnog identiteta, koje dolaze kada dođe do nezadovoljstva na ličnom polju. Moda pruža prostora za eksperimente, zato se igrajte i učinite svoj život lakšim.

moda i stil,moda,večna moda,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.