Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Prijatelji Šabanu na nišavskom keju

Jelena Živadinović 8.8.2018. Komentari

Nišvil fondacija je i ove godine tradicionalno organizovala program Prijatelji Šabanu, kao uvertiru festivalu. Sinoć su na bini River nastupili Spiritus Movens, Emi Dragoi Orchestra i Nino Ademović Orchestra.

Foto: Jovana Živanović

Program je pred mnogobrojnom publikom otvorio Spiritus Movens, autorski projekat poznatog gitariste, studijskog muzičara, kompozitora i aranžera Vladana Vučkovića Paje. Paja svoj autorski program koncertno promoviše od 2002. godine nastupima na Gitar Art festivalu, Valjevskom džez festivalu, BELEF-u, zaječarskoj Gitarijadi. Na Nišvil džez festivalu je prvi put nastupao 2012. godine, a ovo je bio, kako i sam kaže, drugi autorski nastup u ovom gradu.

Na pitanje kakvi su utisci o  nastupu i niškoj publici, Paja je za naš list rekao: Fenomenalni! Ja sam pre par nedelja bio ovde turistički, pošto sam tu iz nekih krajeva, iz Bora. I baš sam video scenu pre nego što sam došao da sviram i oduševio sam se. Takođe, istakao je da mu je posebno drago što bilo jako puno publike, što imao je kome da svira, i što su njihove reakcije bile fantastične.

Publika je uživala i u nastupu orkestra koji predvodi rumunski virtuoz na harmonici Emi Dragoi, kao i Nino Ademović Orchestra.

Prijatelji Šabanu,River stage,šaban bajramović,muzika,Nišvil,nisville 2018,nisville jazz festival,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.