Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Završen program Prijatelji Šabanu na nišavskom keju

Jovana Živanović 9.8.2018. Komentari

U okviru druge večeri programa Prijatelji Šabanu na River bini nastupio je beogradski Duo Moderato, romski bend Kal, trubači Žarka Stamenkovića i gradski duvački orkestar iz Saltdala u Norveškoj Rognan hornorkestra. Ovim koncertima završen je program Prijatelji Šabanu koji je trajao 7. i 8. avgusta. 

Foto: Jelena Živadinović

Više hiljada ljudi uživalo je na amfiteatru nišavskog keja na kojem je atmosferu podigao urbani romski bend Kal. Svojim obradama najpoznatijih rok pesama i tradicionalne balkanske romske muzike, frontmen grupe Kal, Dragan Ristić, oduševio je publiku, koja se pri samom kraju koncerta prepustila dobroj muzici i zaigrala u dobro poznatom ritmu. Bend Kal je prvi put nastupao na Nišvilu 2011. godine, a kako Dragan Ristić kaže, utisci su im odlični, čak i bolji nego prošli put.

Nišvil fondacija i ove godine organizuje program pod nazivom Prijatelji Šabanu, kao festivalsku uvertiru. Na pitanje šta misli o ovakvom programu, Dragan je za naš list rekao: Mislim da je to sjajno. Šaban je to zasluzio. On je ovoj zemlji i ovom gradu dao mnogo. On je brend koji treba, ne samo romska populacija, već i cela Srbija da poštuje, jer kad izađete van ovih granica, van granica bivše Jugoslavije, sve što se zna o muzici u Srbiji je Šaban. 

nisville 2018,nisville jazz festival,River stage,Prijatelji Šabanu,Nišvil,muzika,šaban bajramović,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.