Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Nišvil obeležava Svetski dan džeza

Katarina Mladenović 25.4.2019. Komentari

Nišvil džez festival će 30. aprila obeležiti Svetski dan džeza, osmu godinu zaredom. Pored predstavljanja u Dimitrovgradu, Bujanovcu i Nišu, Nišvil će se za Svetski dan džeza predstaviti i u Tirani, glavnom gradu Albanije.

Foto: www.nisville.com

Niški etno džez sastav Jazzotheria gostovaće u hotelu Rogner u Tirani. U Domu kulture u Dimitrovgradu nastupiće bluz rok bend Kolege, a sastav Irish Clovers sviraće u Domu kulture u Bujanovcu. Svi programi počinju u 19:30. Ovim bendovima priključiće se i domaći muzičari, da bi se zvanični program kasnije spontano pretvorio u jam session. Ispred Nišvil džez muzeja (Hamama) u Tvrđavi, 30. aprila, u 13 sati, biće održan koncert. Celovečernji program održaće se u klubu Feedback, sa početkom od 21 čas. Vodeći bend večeri biće džez bend Stoned Heads, a nastupiće i di–džej Master Flow iz Novog Sada i di–džej Loptica iz Niša.

Inače, Unesko je 30. april proglasio za Internacionalni dan džeza na inicijativu Herbija Henkoka. Obeležava se od 2012. godine, uz obrazloženje da je u poslednjih 100 i više godina, džez postao glas slobode i tolerancije u brojnim zemljama sveta.

Za sve programe povodom međunarodnog dana džeza, ulaz je besplatan. 

džez,besplatan ulaz,muzika,svetski dan džeza,nisville jazz festival,nišvil 2019,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.