Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

NIški dan na festivalu PozitivNI

Aleksa Anđelić 22.5.2019. Komentari

Niški dan festivala PozitivNI održaće se 31. maja u Čairu. Kako je najavljeno nastupiće bendovi Zashto Kafka? i Bohemija, ali i jedna od najvećih zvezda bivše Jugoslavije Josipa Lisac.

Josipa Lisac / Foto: www.youtube.com

Zashto Kafka? se za veoma kratko vreme visoko pozicionirao na muzičkoj sceni, zahvaljujući drugačijem repertoaru. Sviraju autorske, ali i svetski poznate progresivne pesme od sedamdesetih godina pa sve do danas. Muzika koju stvaraju nije dobila žanrovsku odrednicu, sem da je instrumentalna muzika u pitanju. Objavili su album Zashto Kafka? za Metropolis music 2017. godine. Članovi ovog pančevačkog benda su: Marko Panić (gitara), Ljubiša Milošević (bubnjevi) i Siniša Hadži-Antić (bas gitara). Oni će nastupiti od 19 časova.

Grupa Bohemija je iz Niša, a na muzičkoj sceni postoji od 2014. godine. Prepoznatljivi su po alternativnom i psihodeličnom popu. Album Sve naopako objavili su 2017. godine. Sastav čine: Janko Džambas (vokal i gitara), Dina Adina Abu Mayyalah (perkusije), Mihajlo Ivanović (bas), Pavle Dinić (klavijature) i Milan Stojiljković (bubnjevi). Njihov nastup je od 20 časova.

Josipa Lisac u svojoj preko 50 godina dugoj karijeri, ostavila je dubok trag na muzičkoj sceni širom prostora bivše Jugoslavije. Svojim  talentom, dokazivanjem u širokom spektru muzičkih žanrova, zasluženo je izgradila epitet muzičke dive. Poznata je po svojim hitovima: Gdje Dunav ljubi nebo, Živim po svome i Danas sam luda, dok je njen album Dnevnik jedne ljubavi proglašen za prvo konceptualno delo u oblasti popularne rok muzike. Josipa će održati koncert od 21 sat.

Ulaz na festival je besplatan.

niški,POZITIVNI,muzika,Festival PozitivNI,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.