Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Chris Potter i Freedom trio na Nišvilu

Dragan Jevremović 16.6.2019. Komentari

Jedan od najuticajnijih džez saksofonista današnjice, Chris Potter, nastupiće 10. avgusta na Nišvilu. Publici će se predstaviti kao deo internacionalnog Freedom trio-a.  

Kris Poter i Freedom trio / Foto: www.parisjazzclub.net

Chris je veoma rano pokazao interesovanje za muziku, a svoj prvi profesionalni nastup je imao sa samo 13 godina. Pažnju na sebe skrenuo je tokom studentskih dana, kada je nastupao u sastavu trubača Red-a Rodney-a. Iza sebe ima dvadesetak albuma pod svojim imenom i preko 150 albuma drugih autora na kojim je radio. Najmlađi je muzičar koji je osvojio priznanje Jazzpar Prize. Sa druge strane, lider Freedom trio-a je mađarski bubnjar Ferenc Nemeth. On iza sebe ima nastupe sa preko 100 najvažnijih festivala među kojima su Tokyo Jazz Festival, Marciac, Montreu i drugi. Vodio je sastave u kojima su svirali Joshua Redman, Jimmy Haslip, Chris Cheek. Treći član sastava je izraelski gitarista Gilad Hekselman, koji spada među najperspektivnije gitariste. Najveće priznanje za njega predstavlja 2017. godina kada su ga kritičari magazina Downbeat proglasili za najveću nadu među gitaristima, iza sebe ima šest objavljenih albuma. 

Ovogodišnji Nišvil će trajati od 2. do 11. avgusta. Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Ticket Vision-a u Srbiji i inostranstvu, a mogu se naručiti i onlajn. 

Nišvil,Kris Poter,saksofonista,Freedom trio,muzika,džez,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.