Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Bogat kulturni program na Nišvil džez teatarskom festivalu

Katarina Mladenović 1.8.2019. Komentari

Nišvil džez teatarski festival održaće od 2. do 11. avgusta pod sloganom Tvrđava pobune i provokacija. Takmičarska selekcija biće održana od 2. do 5. avgusta. 

Foto: Promo

Tokom ovogodišnjeg festivala biće prikazano 17 predstava iz sedam zemalja. Biće prikazana i premijera predstave Kako Vam drago u izvođenju Narodnog pozorišta iz Niša i Kruševačkog pozorišta u režiji Nikite Milivojevića. Najavljeno je i premijerno igranje predstave Ćerke, koja je urađena u koprodukciji sa umetnicom iz Velike Britanije Džil Grinšald i Centrom za devojke. Takođe, premijerno će biti izvedena predstava Monje Jović pod nazivom Kiri i Klodel u režiji Ivana Jovića.

Tokom takmičarske selekcije biće odigrano 11 predstava na različitim lokacijama u centru grada. O nagradama za najbolju predstavu u celini i najbolje korišćenu muziku u predstavi odlučivaće stručni internacionalni žiri. Predsednica žirija je rediteljka Ana Furse, a ostale članice žirija su pozorišna kritičarka, dramaturškinja i urednica kulturnog programa na Radiju Beograd Aleksandra Glovacki i pozorišna kritičarka, teatrološkinja i novinarka Ana Tasić.

Osim glavnog programa, organizatori najavljuju i prateći program, program za mlade i program za decu.

Nišvil džez teatarski festival,Tvrđava pobune i provokacija,premijere,muzika,nisville jazz festival,Nišvil,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.