Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Zvuci džeza drugog dana Nišvila

Nevena Ivanović 19.9.2020. Komentari

Drugog dana Nišvila publika je imala priliku da prisustvuje nastupima grupa Lab Organ Trio, 4G's, kao i dua El Meyor. Program 26. Nišvila je besplatan, a uključuje 24 koncerta i 20 muzičkih filmova u periodu od 17. do 20. septembra.

Foto: Nevena Ivanović

Na samom ulazu u Tvrđavu, osim Džez muzeja, nalazi se i Youth Stage. Priliku da se predstavi publici i nastupi od 19 časova dobio je Lab Organ Trio. Sastav čine niški muzičari, a to su Lazar Petrović − gitara, Aleksandar Stevanović − hammond  i Želimir Maršnjak − bubanj. El Meyor je mladi niški duo koji je takođe učestvovao na događaju, a njegovi članovi su Andrija Zdravković − gitara i Boka Saćipović − vokal. Njihov repertoar čine obrade latino, soul i r'n'b kompozicija.

Za sam kraj večeri nastupio je kamerni sastav 4G's, čiji su članovi Stefan Dejanović, Miloš Vuković, Pavle Žarkić i Stefan Milenković. Osnovan je u oktobru 2018. godine sa ciljem promovisanja kompozicija originalno pisanih za kvartet gitara, kao i aranžmane priređene za sam sastav. 

Internacionalni festival džez muzike glavni deo programa odlaže za 2021. godinu. Zaštitni znak je troglava kovid aždaja. 

NIŠVILLE 2020,internacionalni džez festival,prateće manifestacije,kamerni sastav 4G's,Lab Organ Trio,El Meyor,zabava i muzika,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.