Open Air žurka na Letnjoj pozornici

Nevena Ivanović 2020.
Komentari

Muzički dvojac Stereo Banana nastupiće 4. jula na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. Sem njih, na Open Air događaju publici će se predstaviti Cooby Selecta, Slink i Synchronicity. Početak nastupa zakazan je za 23 časa. 

www.unsplash.com

Marko Anđelković Naopak i njegov kolega Nemanja Nedeljković Nemus čine muzičku grupu iz Niša koja je publici poznatija pod nazivom Stereo Banana. Na sceni su od 2010. godine, a iza sebe imaju dva studijska albuma: Šijemo sambu, iz 2013. godine i Munje nebjeske, izdat 2015. godine. Njihova muzika mešavina je regea, fanka, hip hopa i brejkbita. Nastupali su na brojnim festivalima, kao što su Exit, Lovefest, Seasplash, Backyard Art, Beer Fest i Regius. Neke od njihovih pesama su Melem, Nemoj da znojiš tehniku, Lako je prutu da se sokoli, Don't Let Me Blow, U bademantilu i druge.

Cooby Selecta na muzičkoj sceni je od 2009. godine. Njegov fokus ide prema drum and bass & jungle muzici, a samostalni rad mu u tome pomaže. U nastupu se često mogu čuti i reggae, garage, grime, dubstep setovi. Osnivač je organizacije Dirty Bass, koja za cilj ima promovisanje i prezentovanje bassline muzike. Gostovao je širom Srbije, kao i u Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Bosni i Bugarskoj. Sarađuje sa umetnicima kako sa domaće tako i sa inostrane scene.

Za niz uspešnih žurki, gde se, pored muzike, posvećuje pažnja i dekoraciji, umetnosti, plesu i ljudima, zaduženi su Synchronicity. Mešavina ženskog lajv vokala sa raznim kombinovanjem drum and bass zvuka, uz tvrde i duboke basove karakteristični su za njih. Setovi prolaze kroz različite etape Deep-a, Half-a i Roller-a, ali i Liquid-a i Neurofunk-a. Pored nastupa u Nišu, predstavili su sebe na Exit festivalu 2018. i 2019. godine i Dev9t festivalu 2019. godine.

Na Open Air žurki svoj zvuk će predstaviti i Slink, devojka koju tek očekuju nastupi i gostovanja. Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 300 dinara, a mogu se nabaviti u Tvrđavi, odnosno na Letnjoj pozornici. 

Ključne reči: Open Air žurka , Synchronicity , stereo banana , Letnja pozornica , tvrđava , zabava i muzika ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.