Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Vebinar o kulturnom nasleđu

Jovana Kovačević 4.10.2020. Komentari

Vebinar „EU info centra“ o očuvanju kulturne baštine pod nazivom „Kulturno nasleđe i edukacija“ održaće se 6. oktobra od 18 časova na zvaničnom sajtu. Vebinar je besplatan i otvoren za sve zainteresovane, a prijava je obavezna.

Foto: pixabay.com

Teme vebinara biće značaj edukacije u oblasti zaštite kulturnog nasleđa, predstavljanje priručnika za organizacije i građane zainteresovane za nasleđe i kulturno nasleđe i nova realnost. Govoriće se o ulozi kulturnog nasleđa u savremenom svetu, o značaju uključivanja građana u procese zaštite i upravljanja kulturnim nasleđem i o smanjenju rizika od njegove zloupotrebe.

Učesnici vebinara biće dr Višnja Kisić i dr Goran Tomka sa UNESKO Katedre za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu, i dr Milena Jokanović, naučna saradnica i saradnica u nastavi u okviru Seminara za muzeologiju i heritologiju na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu. Moderator će biti dr Katarina Živanović, generalna sekretarka Evropa Nostre. Ovo je prvi od četiri vebinara u sklopu serijala CultureTalks, koji je usmeren na diskusije o kulturi u doba pandemije. Vebinar Kulturno nasleđe i edukacija posvećen je Danima evropske baštine, koji imaju za cilj podizanje svesti o bogatstvu istorije Evrope i raznolikosti njenih naroda i kultura

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem linka.

kulturno nasleđe,kulturna baština,EU info centar,Evropa Nostra,vebinar,društvo,edukacija,seminar,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.