Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Album dragih uspomena − „Samo par godina za nas”

Emilija Miliev 1.9.2021. Komentari

„Samo par godina za nas” je peti po redu studijski album rok grupe „Ekatarina Velika”, poznatija pod skraćenicom „EKV”. Objavljen je 1989. godine i sastavljen je od 10 pesama.

Foto: www.facebook.com/Ex Yu Rock

Sve njihove pesme sa ovog albuma bude ljenjavost i pretvaraju je u energiju za igru. Samo par godina za nas je prva pesma ovog istoimenog albuma koja je vanvremenska i govori o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, o ljubavi u kojoj su opisana osećanja jednog zaljubljenog čoveka. Druga pesma albuma je Krug, koja na metaforičan način govori o malom krugu prijateljstva i nezaboravnoj ljubavi. Tu je i pesma Srce koja priča kratku priču o svim propuštenim prilikama i svemu onom što je bilo. Iznad grada u jednom svom delu kaže da mala deca ne poznaju strah što metaforički prikazuje sliku njih i prenosi jasnu poruku da nikad ne treba odustajati od svih svojih snova. Pesma Svetilište je jedna od pesama sa najjačom emocijom, jasna melodija o svim dragim uspomenama, predstavlja tih i miran život čoveka koji se u jednom trenutku pretvara u pepeo (smatra se da ova pesma simbolično predstavlja Milana i njegovu bolest).

Raste kao nada, kao more, kao govor, kao pokret, 

kao zora, kao dete, kao krv, kao želja među nama, 

raste kao bol i grize sve pred našim očima. 

Rok grupa Ekatarina Velika važila je za jednu od najuspešnijih grupa na prostoru bivše Jugoslavije. Sastav grupe se kroz godine menjao, a glavni temelj grupe činili su vokal i gitarista Milan Mladenović, klavijaturistkinja Margarita Stefanović i basista Bojan Perić. Zajedno sa Milanom Mladenovićem, 5. novembra grupa ostaje u amanet srpske rok muzike. Pesme sa ovog albuma obeležile su par godina i ostaju u lepom sećanju svima koji ih rado slušaju. Prenose na nas samo drage uspomene, čistu emociju, bude nas i pokreću.

Izvoriwww.amazon.com, www.discogs.com

zabava i muzika,muzika,preporuka albuma,ekv,Ekatarina Velika,Samo par godina za nas,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.