Humanitarni koncert i berza za Nataliju i Ivu Bašović

Aleksa Anđelić 2018.
Komentari

U organizaciji Balkanrock-a održaće se u klubu Black stage 3. februara humanitarni koncert i berza za Nataliju i Ivu Bašović iz Niša, koje boluju od Fridrajhove ataksije. Početak berze je od 19 časova, a početak koncerta zakazan je za 21:30.

www.facebook.com/event

Devojčicama koje imaju trinaest i jedanaest godina potreban je novac jer svakodnevno koriste skupe lekove za srce koji pristižu iz Sjedinjenih Američkih Država, jer ih u Srbiji nema. Takođe, plaćaju i terapeuta koji radi sa njima. Novac je trenutno najpotrebniji zbog njihovog odlaska na lečenje u Nemačku.

Na humanitarnoj berzi prodavaće se diskovi, stripovi, majice, duksevi i knjige. Sav novac od zarade ide u prilog lečenju sestara Bašović. Svako ko ima originalne diskove, ploče ili stripove može ih doneti u klub pre 19 časova. Na koncertu će nastupiti rok bendovi Bunker, Opposite way i Dok 7. Cena ulaza je 200 dinara, a ko želi − može da donira i više. Kutija za priloge biće postavljena na ulazu u koncertni prostor. Svako ko je u mogućnosti da pomogne devojčicama, može to učiniti i uplatom sredstava na žiro račun: 105-0000230001315-46 − Natalija Bašović.

Fridrajhova ataksija je nije zarazna, već je nasledna bolest izazvana mutiranim genom koji se može porodično prenositi sa generacije na generaciju, a da se stotinama godina ne ispolji, te samim tim članovi porodice i ne znaju da su prenosioci. Ova bolest uglavnom pogađa nervni sistem i srce. Glavni neurološki simptomi uključuju slabost mišića i ataksiju, gubitak ravnoteže i koordinacije pokreta. Intelekt ostaje nedirnut. Uticaj na srce se kreće od blagih do jako ozbiljnih abnormalnosti opasnih po život. Širom sveta bolest pogađa jednog u 50000 ljudi i pripada grupi međusobno povezanih poremećaja pod nazivom nasledne ataksije.

Ključne reči: humanitarni koncert , koncert , muzika , iva bašović , natalija bašović , fridrajhova ataksija ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.