Bojan Križaj i skijaši iz regiona otvaraju Festival 84

Aleksa Anđelić 2018.
Komentari

Najveća legenda jugoslovenskog skijanja Bojan Križaj lično se odazvao da predvodi Spust mira i prijateljstva, kojim će 15. marta biti i zvanično otvoren novi zimski festival na olimpijskoj Jahorini − Festival 84. Njemu će se pridružiti skijaši iz svih zemalja bivše Jugoslavije, a pozvani su i svi oni koji žele da se pridruže povorci koja kreće u 13 časova sa vrha staze Poljice. Festival 84 će, zatim, zvanično biti otvoren paljenjem olimpijskog plamena.

www.exitfest.org

Istog dana, uz podršku Regionalnog saveta za saradnju, biće održana nova u nizu panel-diskusija Tihe balkanske većine, pod nazivom Turizam, kultura i sport povezuju region kojom će biti ukazano na važnost jedinstva i na razvijanje turističkog, kulturnog i sportskog potencijala u cilju povezivanja regiona. Na panelu će, pored Bojana Križaja, govoriti Dušan Kovačević, osnivač Exita i Festivala 84, Goran Svilanović, generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju, Majda Mujanović Babović, predsednica Skupštine Inkubatora društvenih inovacija MUNJA iz Sarajeva i Nemanja Cvetković, osnivač NVO Balkanac.

U ostatku programa, na pet dnevnih i noćnih bina širom Jahorine, od 15. do 18. marta nastupiće poznate internacionalne, regionalne i domaće zvezde, kao što su Sigma, Asian Dub Foundation, Umek, Joris Voorn, Bad Copy, Forest People, Frankie, Kontra & Indigo, Helem Nejse, Van Gogh, A Skitzo, Billain, Merakoon, Mr Mehikano, Said5, Zli Jay i mnogi drugi. Više detalja o Festivalu 84 na zvaničnom sajtu festivala.

Ključne reči: exit 2018 , festival 84 , jahorina , muzika , bojan križaj ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.