Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Lisa Simone na Nišvilu

Tijana Milenković 27.4.2018. Komentari

Poznata američa pevačica i glumica Lisa Simone nastupiće 11. avgusta na Nišvilu. Ovim nastupom obeležiće 85 godina od rođenja svoje majke, kao i ulazak u Dvoranu slavnih rokenrola ove godine.

www.leparisien.fr

Lisa Simone je ćerka poznate džez, soul i bluz pevačice Nine Simone, a u svojoj karijeri objavila je pet solo albuma: Simone Superstar, Simone on Simone, Lisa Simone with Tromso Big Band: Live at the Edge, All is Well i My world. Bila je headliner mnogih velikih džez festivala, a često je nastupala i sa vrhunskim ženskim vokalima, među kojima su: Odetta, Dianne Reeves, Lizz Wright i druge. Osim pevačke, Lisa Simone ima i bogatu glumačku karijeru, a jedna od najpoznatijih uloga je glavna uloga (Mimi Marquez) u rok mjuziklu Rent, za koju je bila nominovana za prestižne nagrade Helen Hayes i Jefferson. Pored toga, bila je koproducent i jedan od učesnika u Netflix dokumentarnom filmu o njenoj majci pod nazivom Šta se dogodilo, gospođo Simon?, koji je 2016. godine bio nominovan za Oskara.

Ovogodišnji Nišvil održaće se od 3. do 12. avgusta. Cena kompleta ulaznica od 21. januara je 2.000 dinara, a neposredno pred održavanje festivala iznosiće 4.000 dinara, dok će pojedinačna ulaznica koštati 1.500 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima u mreži CS Eventim u Srbiji i inostranstvu, kao i putem online prodaje.

Lisa Simone,Nišvil,muzika,nisville 2018,nišvil 2018,džez,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.