Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Putovanja

Oblačinsko jezero − mesto za predah u prirodi

Jelena Ilić 25.9.2020. Komentari

Oblačinsko jezero spada u grupu prirodnih jezera i nalazi se u jugoistočnom delu Srbije. Od Niša je udaljeno oko 20 kilometara u pravcu zapada, a u blizini je sela Oblačina po kome je i dobilo ime. Bilo za odmor u obližnjim motelima, za pecanje ili bavljenje sportskim aktivnostima, jezero odiše ekološkom čistinom i idealno je za opuštanje izvan civilizacije. 

Foto: Jelena Ilić

Nastalo je šezdesetih godina prošlog veka, kao posledica isušenih Oblačinskih bara koje su kasnije pretvorene u jezero. Tokom zime nivo vode se smanjuje, ali sav led i sneg nakon topljenja podignu nivo za čak sto centimetara. Prečnik jezera iznosi skoro jedan kilometar i ima ovalni oblik, a ono što je zanimljivo je to da se vidi sa visine od deset kilometara. Dubina iznosi pet metara, stoga se ukazuje oprez neiskusnim plivačima. Oblačinsko jezero pogodno je za ribolov u ranom proleću, a dostupni su tereni za fudbal i tenis, kao i objekti gde se mogu igrati stoni tenisstoni fudbal i bilijar

5af0b1dd d101 4db2 8ca0 9d0a3484fa28

Pogled na Oblačinsko jezero; Foto: Jelena Ilić

Motel pod nazivom Jezero je odmah nadomak, odakle gosti imaju priliku za blizak i prijatan prizorIako jezero ne dobija popularnost kakvu zaslužuje, predstavlja pravo mesto za odmor od obaveza, kako radnim danima tako i za vreme vikenda. 

Izvori: nisava.org.rsturizmopedija.cokudanaput.com.

Putovanja,Niš,oblačina,priroda,jezero,selo,teren,sport,ribolov,odmor,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.