Aktivnim ugljem do lepog i zdravog osmeha

Jovana Milanović 2019.
Komentari

Aktivni ugalj se dobija spaljivanjem kore kokosovog oraha. U apotekama se može nabaviti kao medicinski aktivni ugalj po veoma povoljnoj ceni. Već vеkоvimа upotrebljava se kao lek protiv rаzličitih zdrаvstvеnih prоblеmа. 

Foto: www.huffingtonpost.com.au

Pоznаt je po tome što iz tеlа uklanja tоksinе kојi mоgu izazvati bоl i upаlu. Čak i u drevnim kulturama, ljudi su znali da aktivni ugalj leči od bakterijskih infekcija. Površina ovog čudotvornog leka je negativno naelektrisana, dok su, za razliku od nje, toksini pozitivno naelektrisani i kao takvi vezuju se za njegovu površinu i ostaju zarobljeni u njegovim porama. Dakle, ugalj ne upija toksine, već ih privlači za svoju površinu slično kao magnet. To omogućava da se otrovne supstance iz organizma izbacuju putem stolice. Dostupan je u različitim oblicima, kao što su kapsule, tablete, prah i tečnost

Iako je crne boje, odličan je za izbeljivanje zuba i otklanjanje neprijatnog zadaha. Potrebno je pomešati prah aktivnog uglja sa pastom za zube ili vodom i isprati ih. Ukoliko se to praktikuje bar dva puta nedeljno, efekat se veoma brzo može uočiti. Koristan je i u borbi protiv stomačnih tegoba i gorušice, ali i protiv mamurluka. Aktivni ugalj trebalo bi da postane rutina i prilikom negovanja kože lica, jer je odličan protiv bubuljica pa se od njega prave maske za lice. Osim toga, ovaj suplement rešava probleme sa masnom kosom pa se od njega može praviti i šampon. Važno je napomenuti da ga treba upotrebljavati u umerenim količinama, jer u suprotnom može dovesti do zatvora, povraćanja i drugih negativnih posledica.

Izvori: priroda-leci-sve.com, ruskidoktor.rs, minutzamene.com.

Ključne reči: zdravlje , aktivni ugalj , osmeh , zubi , kokos , medicina , lek ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.