Zeolit − čisti organizam i čuva imunitet

Tijana Milenković 2017.
Komentari

Za zeolit se vezuju mnoga pozitivna dejstva, ali se pre svega koristi kao moćni antioksidant i detoksikator. Takođe, on čisti organizam od štetnih materija, toksina i teških metala. Zeolit nije lek, već suplement − dodatak ishrani.

www.pure-life.si

Zeolit je multifikovani prirodni mineral nastao mešanjem vulkanske lave sa alkalnim podzemnim vodama. U prirodi postoji više od 200 vrsta zeolita, a najefikasniji je klinoptilolit koji je važan za humanu upotrebu. Brojnim istraživanjima sprovedenim širom sveta potvrđeno je da je zeolit najjači antioksidant i zaštitnik imuniteta. Kao pomoćno sredstvo u lečenju koristi se od sedamdesetih godina prošlog veka. Upotrebljava se u obliku praha i preporučuje se jedna kašika zeolita rastvorenog u čaši vode dnevno. Hemijskim i toksikološkim analizama dokazano je da je neškodljiv, ali je važno napomenuti da zeolit ne može da zameni redovnu terapiju koju je propisao lekar. Osim u medicini, upotrebljava se i u veterini i prehrambenoj industriji.

Mnogi naučnici koji su istraživali dejstva zeolita otkrili su da ovaj prirodni mineral pomaže u prevenciji malignih oboljenja, gljivičnih infekcija, bolesti kože, da otklanja akne i herpes, štiti kardiovaskularni sistem, sprečava pojavu bolesti jetre i pluća, a igra važnu ulogu i u poboljšanju bubrežnih funkcija. U moru pozitivnih dejstava na organizam, dokazano je i da povoljno utiče na plodnost, ali i na dobro raspoloženje. Takođe, preporučuje se sportistima, jer utiče na nivo laktata, smanjenje slobodnih radikala, bržu regeneraciju i poboljšava izdržljivost. Osim čistog zeolita, postoje i proizvodi koji sadrže kombinaciju zeolita i drugih antioksidanata, kao što su vitamin C, zeleni čaj i spirulina.

Izvori: prirodnilek.com, zeolitplus.com, alternativazavas.com.

Ključne reči: zeolit , imunitet , mineral , detoksikacija ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.