Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Zdravlje

Predavanje o egzistencijalnim strahovima na Univerzitetu u Nišu

Katarina Mladenović 9.6.2019. Komentari

Predavanje pod nazivom Duboki strahovi i egzistencijalna strahovanja savremenog čoveka održaće se 15. juna u svečanoj sali Univerziteta u Nišu. Organizator je Psihološko savetovalište za studente, a početak je zakazan za 11.30 sati.

Foto: psiholoskosavetovanje.rs

Predavač će biti psiholog i REBT terapeut, Vladan Beara, koji se bavi psihoterapijom već 20 godina. Radi sa ratnim veteranima i ratom traumatizovanim osobama u Centru za ratnu traumu u Novom Sadu od 1999. godine. Predavanje ima za cilj da ukaže da je za čoveka neizbežno da se suoči sa egzistencijalnim strahovima, ali nudi i mogućnosti prevazilaženja tih strahova. Irvin Jalom je te strahove klasifikovao u četiri kategorije. Pre svega, čovek ima strah od smrtnosti. Takođe, plaši se odgovornosti za sopstvene odluke i, eventualne, pogrešne izbore, a tu je i strah od usamljenosti u svetu punom ljudi, kao i doživljaj besmislenosti življenja u ovakvom svetu. Potrebna je hrabrost da se čovek suoči sa egzistencijalnim strahovima, ali rad na njihovom prevazilaženju, iako nekada bolan, vodi u sazrevanje.

Učešće je besplatno, a možete se prijaviti na linku.

predavanje,egzistencijalni strahovi,Psihološko savetovalište za studente,besplatna radionica,Univerzitet u Nišu,zdravlje,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.