Promocija skrining programa u Domu zdravlja

Tamara Radovanović 2019.
Komentari

Promocija skrining programa biće održana 8. avgusta u periodu od 10 do 12 časova u centralnom holu Doma zdravlja Niš. Tom prilikom obavljaće se zakazivanje pregleda, edukacija i motivacija građana.

Foto: www.youtube.com/watch?v=8mmA_SFYLZs

U toku ove akcije radiće se edukacija žena za samopregled dojke uz mogućnost zakazivanja mamografije za žene starije od 50 godina. Radiće se i motivacija građana da se jave svom lekaru i urade skrining na dijabetes tipa 2, kardiovaskularne bolesti, depresiju i karcinom debelog creva. Akciju organizuje Centar za preventivne usluge Doma zdravlja Niš u okviru kampanje Srbija protiv raka, koju su pokrenuli Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i Republički zavod za zdravstveno osiguranje.

U Srbiji svake godine od raka oboli preko 30.000 osoba, a rak predstavlja drugi po učestalosti uzrok smrti stanovnika Srbije, odmah nakon bolesti srca i krvnih sudova. Međutim, maligne bolesti su izlečive ukoliko se otkriju na vreme. Cilj ovakvih aktivnosti je razvijanje svesti o značaju preventivnih pregleda.

Učešće u programu je besplatno.

Ključne reči: zdravlje , skrining , prevencija , dom zdravlja niš , hol , program , rak , depresija , dijabetes , karcinom , lekar ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.