Besplatni preventivni pregledi u Domu zdravlja i Kliničkom centru

Tamara Radovanović 2019.
Komentari

Besplatni preventivni pregledi obavljaće se 3. novembra od 8 do 16 časova u Domu zdravlja i u Kliničkom centru. U Domu zdravlja građani će moći da provere krvni pritisak i šećer u krvi, ali i da obave EKG i pregled vida. U Kliničkom centru će, osim toga, građani imati priliku da provere i svoje neurološko stanje. 

Foto: www.lark.com

Akcija se organizuje u cilju ranog otkrivanja bolesti i bez zakazivanja. Nakon preventivnog pregleda, svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od referentnih vrednosti biće upućeni na dalje lečenje. Preventivni pregledi krvnog pritiska i šećera u krvi obavljaće se u centralnom holu Doma zdravlja, dok će se EKG pregledi obavljati u prostorijama Centra za preventivne zdravstvene usluge. Preventivni pregledi vida održaće se u prostorijama Odeljenja oftamologije. Što se tiče Kliničkog centra, pregledi će se obavljati u specijalističkim ambulantama Klinike za očne bolesti, kao i u specijalističkim ambulantama neurologije. U toku akcije deliće se i promotivni i edukativni materijal.

Pregledi su namenjeni svim građanima, kako osiguranicima RFZO, tako i onima koji nemaju zdravstveno osiguranje.

Ključne reči: zdravlje , prevencija , pregledi , dom zdravlja niš , klinički centar niš , Niš , lekari , akcija , društvo ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.