Zlatno mleko sa kurkumom − čudotvorni napitak

Marija Đorđević 2018.
Komentari

Zlatno mleko sa kurkumom je izuzetno zdrav i ukusan napitak koji jako pogoduje zimskim i hladnim danima. Jača imunitet, smanjuje bol u grlu i prirodno eliminiše kašalj, poboljšava varenje, detoksifikuje jetru, čisti krv, sprečava pojavu hroničnih bolesti i sadrži moćne antioksidanse. Osim toga, ovaj napitak jako prijatno utiče na kožu lica, ali i povećava pokretljivost zglobova.

www.savorylotus.com

Razlog zbog čega je zlatno mleko ovoliko zdravo jeste sam začin kurkume, koja u sebi sadrži polifenol kurkumin, sastojak poznat po tome što ima više od sto pedeset lekovitih svojstava. Stoga nije slučajnost što se upravo ovaj začin iz porodice đumbira više od četiri hiljade godina koristi u medicinske svrhe. Ima prirodne antizapaljenske sastojke, poboljšava antioksidansni kapacitet tela, utiče na bolje funkcionisanje mozga i smanjuje rizik od oboljenja mozga. Osim toga, smanjuje rizik od srčanih oboljenja, pomaže u sprečavanju razvijanja raka i Alchajmerove bolesti. Kurkuma takođe deluje protiv depresije i usporava starenje. Osim toga što ima blagotvorno dejstvo i vrši detoksikaciju organizma (posebno jetre), zlatno mleko sa kurkumom reguliše metabolizam i održava i telesnu težinu, te utiče na mršavljenje

Postoji više varijanti pravljenja zlatnog mleka. Sastojke koje možete koristiti su: dve šolje nemasnog mleka po izboru, jedna supena kašika sirovog meda, jedna supena kašika kokosovog ulja, jedna supena kašika mlevene kurkume, jedna supena kašika mlevenog cimeta, malo crne papričice i đumbira. Nakon što pomešate sve sastojke i skuvate mleko, možete ga zasladiti medom, javorovim sirupom, vanilom ili kokosovim uljem. Drugi način je da najpre napravite pastu od kurkume, tako što ćete pomešati četvrtinu šoljice praha kurkume, polovinu kašičice mlevenog bibera, kao i pola šoljice filtrirane vode. Nakon što pomešate sastojke u šerpi, zagrejte smesu na srednjoj jačini i mešajte je dok se ne zgusne. Kada dobijenu pastu ohladite u frižideru, sipajte je u mleko, zajedno sa šoljicom bademovog mleka i kašičicom kokosovog ulja. Pomešane sastojke kuvajte na vatri srednje jačine, uz neprestano mešanje.

Izvoriprirodnoizdravo.commagicnobilje.comnezavisne.com.

 

Ključne reči: zlatno mleko , kurkuma , napitak , zdravlje ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.