Ricinusovo ulje za brži rast kose, trepavica i obrva

Tijana Milenković 2018.
Komentari

Ricinusovo ulje je prirodni lek protiv mnogih bolesti, a osim toga ima i brojne benefite za zdravlje kože i kose. Čest je sastojak kozmetičkih proizvoda, a koristi se i za pravljenje sapuna, tkanina i kao ulje za masažu.

www.shimply.com

Ricinusovo ulje se dobija ceđenjem biljke pod nazivom ricinus communis, koja je široko rasprostranjena u Africi i Indiji. Holistička medicina često ga preporučuje za tretiranje bolesti koje su otporne na tradicionalne terapije. Odlično je sredstvo za rast dlake, pa se zato koristi za bolji i brži rast trepavica, obrva i kose. Osim toga, biljka ricinusa ima antiinflamatorna (antizapaljenska) i antibakterijska svojstva, pa se zato koristi za lečenje raznih bolesti, među kojima su artritis, oboljenja limfnog sistema i jetre, opstipacija i mnoge druge. Ovo ulje pokazalo se korisnim i u primeni kod Parkinsonove bolesti, multiple skleroze i cerebralne paralize. Masaža ricinusovim uljem pomaže kod natečenih dojki, raka dojke, reumatizma, bronhitisa i prehlade. 

U velikoj meri se upotrebljava i u kozmetici zbog visokog sadržaja vitamina E i ricinoleične kiseline, a zbog svojih hidrantnih svojstava idealno je za negu suve kože i kose. Rast kose možete ubrzati svakodnevnom masažom ricinusovim uljem 20 minuta pre šamponiranja. Redovna primena takođe podstiče rast noktiju, otklanja perut, čisti i hidrira kožu i uklanja mitesere. Može se koristiti i kao prirodni odstranjivač šminke, i to u kombinaciji sa jojobinim ili bademovim uljem. Zbog visokog udela vitamina E, pomaže i kod gljivičnih oboljenja kože, a odličan je i dezinficijens, pa se koristi za manje povrede poput ogrebotina, uboda, i posekotina. Važno je napomenuti da se ricinusovo ulje ne preporučuje trudnicama i osobama sa osetljivim želucem i bolestima bubrega, a njegovo preterano korišćenje može dovesti do dijareje i povraćanja

Izvori: alternativazavas.com, krenizdravo.rtl.hr.

Ključne reči: zdravlje , ricinusovo ulje , lek , kosa ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.