Detoksikacija čajem od peršuna

Tijana Milenković 2018.
Komentari

Organizam je potrebno detoksikovati najmanje jednom mesečno. Na taj način se oporavljamo od teške i masne hrane koju smo prethodno konzumirali i eliminišemo višak vode. Do sada je otkriveno mnogo načina za čišćenje organizma, a u poslednje vreme je najpopularniji napitak za detoksikaciju čaj od peršuna.

www.dailyhealthpost.com

Čaj od peršuna može biti lek za brojne zdravstvene probleme, ali se najviše koristi kao diuretik koji čisti bubrege i urinarni trakt. Peršun je jak antioksidans i čisti organizam od štetnih toksina, a često se koristi i protiv upalnih procesa. Takođe, on može oporaviti kožu i očistiti je od akni, mitisera i potkožnih bubuljica. Konzumiranjem ovog čaja jača se imunitet i preventivno se deluje na prehlade i mnoge druge bolesti. Osim toga, peršun rešava problem hroničnog umora, manjka energije i malaksalosti.

Osim za detoksikaciju, uz pomoć koje se može izgubiti nekoliko kilograma viška, čaj od peršuna ima i druga lekovita svojstva. U kombinaciji sa koprivom odličan je za rešavanje problema sa visokim pritiskom i anemijom. Pokazao se korisnim i u borbi protiv velike koncentracije bakterije Escherichie coli u mokraći. Kao i mlečni proizvodi, peršun je poznat po visokoj koncentraciji kalcijuma. Jedan je od najboljih prirodnih izvora kalcijuma, a poznato je da ovaj element pomaže u očuvanju zdravlja kostiju te lečenju osteoporoze. Ovaj čaj pravi se kao i bilo koji drugi. Iseckan peršun se potopi u proključalu vodu i zatim se pije tokom celog dana. Preporučljivo je popiti najviše jedan litar dnevno, u periodu od sedam do 10 dana, nakon čega se pravi pauza.

Izvori: navidiku.rs, krenizdravo.rs, mocbilja.rs.

Ključne reči: čaj od peršuna , lekovita svojstva , detoksikacija , mršavljenje , zdravlje ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.